Rólunk

Egyesületünkről

A szentendrei székhelyű GÓLIÁT Diák és Szabadidő Sport Egyesületet 1997-ben vette a Pest Megyei Bíróság TE 2304 sz. alatt nyilvántartásba. Az egyesület alapítás fő indoka az volt, hogy Szentendre város ifjúsági és diák sportjának a kajak-kenu szakágban megfelelő sportolási és testedzési lehetőséget tudjunk biztosítani, hasonlóan pezsgő vízi életet szerettünk volna kialakítani, mint a Duna túlsó oldalán van. 
Az eltelt évek alatt Szentendre és a környék iskoláival igen jó viszonyt alakítottunk ki, több iskola jár hozzánk tavasszal és ősszel vízi testnevelés órákat tartani, melyek során már több száz szentendrei diák szerette meg és ismerkedett meg a kajak-kenu sporton keresztül egy új, természet közeli életmóddal, és ismerkedhetett meg a vízi sportokkal, ezen keresztül egy egészséges életszemlélettel. Az utóbbi években már az ország minden részéről érkeznek hozzánk diákok erdei iskolák és osztálykirándulások keretében.
Egyesületünk közhasznú, és elsőrendű célunk, hogy gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak lehetőséget teremtsünk rendszeres edzésre, sportolásra, túrázásra,segítséget nyújtsunk bárkinek a szabadidő színvonalas, kulturált eltöltéséhez, különös tekintettel a szabadban űzhető családi és társas programokra, vízi kirándulásokra. 
Célkitűzéseink közé tartozik továbbá a környezettudatos életmód, valamint a környezetbarát öko és aktív víziturisztikai kultúra és szemlélet népszerűsítése, a fenntartható, élhető környezet megóvása, annak minél szélesebb körben való megismerése. 
A nyári szünetben heti turnusokban gyerekeknek biztosítunk táborozási lehetőséget, melyet az egyedülálló természeti környezet,a különleges, változatos programok, a vezető pedagógusok elhivatottsága, rutinja, valamint az egyre több, visszatérő ifjú Góliát jellemez leginkább. 

Az Egyesület vezetése:

Egyesület Elnöke: T. Vári Judit


Elnökhelyettese: Bereczky Judit 

Feladataikat megosztva végzik:

szervezeti, szervezési, gazdasági ügyek intézése,

az Egyesület arculatának kialakítása, marketing, reklámügyek intézése

pályázatok figyelése (ha kellő önrésszel rendelkezik az Egyesület, akkor a pályázatok megírása)

szponzorok felkutatása, bekapcsolása

a szabadidős sport tevékenységekkel kapcsolatos teendők


Foglalkozások, táborok vezetése:

T.Vári Judit /vízitáborok, sí 

† Bereczky Judit /vízitáborok, sí 

Hutter Ildikó /vízitáborok, sí,trekking túrák 

Gombás Dávid /vízitáborok, csapatépítő tréning 

Gombás Gergő /vízitáborok, csapatépítő tréning 

Fegyver Erika /vadvízi evezés, 

Koltai Edit / vitorlázás

Detky Márk / vizitáborok, sí  

Konrád Júlia / vizitáborok


Az Egyesület működése:

Az Egyesület közhasznú, minden eszközt, lehetőséget kizárólag a maga erejéből, pályázati lehetőségeket kihasználva teremtett elő, és ezt a továbbiakban is így szeretnénk folytatni.

Az Egyesület kiadásai:

bérleti díjak

víz, csatorna és áramdíj

a csónakház rendszeres takarítása

szemétszállítás

terület karbantartásának költségei (fűnyírás, levél összeszedés)

hajópark, lapátok, mentőmellények rendszeres évi karbantartása, felújítása, pótlása

a gyakori árvizek okozta kiadások (festés, mázolás, takarítás)

hajószállító utánfutó adója, vizsgáztatása, karbantartása

  •