Gyalogtúra,függőhídon át a visegrádi bob pályához

 

Visegrádról egy könnyű-közepesen nehéz gyalogtúrával jutunk fel a Nagyvillám hegyen lévő nyár bob pályához. Utunk során érintjük a Függő hidat, a mogyoróhegyi vadbemutatót, a Vadaskertet és az erdei játszóteret, ahonnan páratlan a panoráma. Vízesések, búvópatakok, szédítő mélységek és ámulatba ejtő magas sziklák tárulnak az ember szeme elé, mely az arra kirándulókból gyermekkori élményeket, s a legvadregényesebb olvasmányokat csalogatják elő. A sípályán áthaladva rövidesen elérjük a bob pályát, ahol 240 m hosszú felvonón jutnak fel a bobozók a hegytetőre, ahonnan az oldalra kanyarodó pályán megkezdődik a lesiklás, melyet 11 szerpentinkanyar tesz élvezetessé. A 700 m hosszú lesikló szakaszon kormányzásra nincs gond, csupán egy fékkar segítségével szabályozzuk a sebességünket. A hagyományos medres pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható sínes alpesi bobbal tudunk lefelé siklani.
A bobozást és a hideg ebédcsomag elfogyasztását követően lehetőség van választani a lefelé vezető hegyi utak közül: vagy a Sibrik dombon át jutunk el a Fellegvárig, onnan pedig a Kálvárián keresztül és a Salamon torony beiktatásával le a visegrádi Duna partra, vagy pedig a hegy tetejéről meredek sziklaszurdokokban vagy lankásan ereszkedő patakvölgyeken át, le a Duna szintjére. De bármelyik utat is választjuk, a lenyűgöző panoráma a Dunakanyarra és a
Visegrádi Várra, a csodálatos természeti környezet, az országúttól, zajtól és portól való távolság, a csend, az intimitás hangsúlyozott érzete mind-mind csak fokozzák Visegrád különleges vonzerejét. 
Amit mi biztosítunk:

 

 

  • Túravezetés a Pilisben

 

 

  • Gazdag, hideg ebédcsomag

 

 

  • Oda és visszautazás autóbusszal

 

 

  • Két csúszás a téli vagy nyári bob pályán

Az egész napos program ára a fent leírtakkal: 3.500 Ft/fő

Szeretettel várunk minden kalandvágyó jelentkezőt!